stenhus-top

Stora Vika Entreprenad AB har under ett års tid planerat, skissat och projekterat två koncepthus.
Grundidén har varit energi, miljö och inte minst att vi ska tycka om att bygga dessa hus.

Energi: När vi projekterade grund, väggar, tak och samtidigt ville tänka “ny tänkande” fann vi många innovativa lösningar men den gemensamma negativa faktorn för dessa lösningar var kostnaden, nytänk = ofta dyrt.
Det vi projekterade ändrade form ett flertal gånger och den enda delen som är oförändrad från projektering till produktion är väggarna. De är av lättbetong.

När det kommer till energi är alla hustillverkare snabba med att säga att vi har ett Passivhus med allt vad det innebär. Vi vill kalla våra hus energismarta, för att de komponenter vi har valt till våra hus individuellt når så kallade passivhusvärden.

Samspelet mellan dessa byggkomponenter ger huset en “själ” och ett högkvalitativt boende med personlig touch.

Miljö: De material husen består av är en kombination mellan miljö och ekonomi i ett längre perspektiv, trots allt vill vi bo i gröna hus “green Building” men hänsyn måste ändå tas till att vi i de flesta fall även måste ha ekonomi till att inte bara bo.
Våra hus har vi utformat utifrån ett kretsloppsperspektiv, lång livslängd på själva husen, energismarta, minimalt underhåll och vill man riva sitt hus är materialen lämpliga ur återvinnings synpunkt.

Våra hus: Ritas/designas och byggs individuellt efter våra kunders önskemål, vår devis är att “inget är omöjligt det tar bara lite längre tid”. Vi är lyhörda och engagerade i våra projekt.
Våra hus är stenhus och väggarna byggs i lättbetong och finns i olika väggtjocklekar. Husgrund och tak anpassas efter kundens önskemål när det gäller material (miljö) och energikrav.

Villa Nova är designat och framtaget av oss, fokus har legat på öppna ytor med volym och ljus för familjen att leva i samtidigt som att huset ska få en personlig prägel av en annorlunda men praktisk och elegant planlösning.
Mer information om detta hus kommer fortlöpande och vi kommer även att lägga ut mer information om area, energiberäkning mm

Sammanfattning

Vår byggstart är i augusti 2012 och vi kommer kontinuerligt att uppdatera vår blogg. (www.stenhusdröm.se)
Efter ett års planering med tusen frågor och funderingar runt våra koncepthus vill vi tacka våra leverantörer för deras tålamod och deras engagemang i detta.

VD
Peter Hjelm
Stora Vika Entreprenad AB

Share →
Bygga hus?

Bygga hus?

Vi har ett stenhus-koncept som vi tror du kommer gilla! Du kommer till bloggen genom att klicka här...
Behörig för Våtrum

Behörig för Våtrum

Vi är behöriga enligt PER's branschregler för våtrum. För mer information, besök BKR's hemsida.
Tidrapportering Online

Tidrapportering Online

Med vår tidrapportering online erbjuder vi kunder ett sätt att följa arbetet från distans.